Un cunoscut comandant al gărzilor separtiste din Donbas a dezertat și s-ar putea ascunde în Transnistria

  • 24 Octombrie 2016 16:21
Un cunoscut comandant al gărzilor separtiste din Donbas a dezertat și s-ar putea ascunde în Transnistria

După asasinarea lui „Motorola”, un alt cunoscut comandandant al gărzilor separatiste din Donbas, Mihail Tolstîh, alias „Ghivi”, a dezertat din rândurile combatanților pro-ruși din estul Ucrainei și s-ar putea ascunde în prezent în Transnistria, relataează presa ucraineană.

Mihail Tolstîh, comandantul batalionului „Somalia”, și-a dus prietena în Transnistria și a scos la vânzare cele patru apartamente și garajurile pe care le are în Donețk și Makeevka, a anunțat colonelul Valeri Granatov, un fost șef al serviciului de securitate al liderului de la Tiraspol și președinte al asociației refionale din Donbas a Asociației veteranilor trupelor aeropurtate din Rusia, citat de RBK-Ucraina.

Granatov spune că nu crede în existența unui conflict între „Ghivi” și liderul admistrației din Donețk, Aleksandr Zaharcenko, care l-ar fi putut determina pe primul să părăsească dispozitivul de luptă.

De asemenea, Valeri Granatov a îndemnat autoritățile transnistrene să depună eforturi pentru a-l reține pe Mihail Tolstîh, iar militanții separatiști nu exclud că „Ghivi” ar putea fi „lichidat” în cel mai apropiat timp, potrivit presei ucrainene.

Totodată, analistul politic Taras Berezoveț consideră că dezertarea lui Mihail Tolstîh ar avea legătură cu efortul pe care liderul de la Kremlin, Vladimir Puțin, îl depune pentru eliminarea sancțiunilor impuse de puterile occidentale Rusiei. Din aceasta cauză, Moscova joacă rolul unui pacificator și îi lichidează pe cei mai odioși combatanți din Donbas, a declarat Berezoveț pentru publicația ucraineană „Novoe Vremea”. El a invocat, în acest context, și asasinarea altul comandant al gărzilor pro-ruse, Arseni Pavlov, zis „Motorala”, precizând că aceeași soartă l-ar putea urmări și pe Alexandr Zaharcenko.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău