Un copil de doi ani a căzut de la etajul 5. Băiatul nu a supraviețuit

  • 18 August 2020 09:11
Un copil de doi ani a căzut de la etajul 5. Băiatul nu a supraviețuit

Un copil de doi ani a murit aseară, 17 august, după ce a căzut de la etajul cinci al unui bloc din sectorul Ciocana al capitalei. Copilul a rămas în grija bunicii, iar totul s-a întâmplat într-un moment, când femeia intrase în camera de baie.

Contactată de IPN, ofițerul de presă al Direcției de poliție a capitalei, Natalia Stati, a declarat că mama copilului, în vârstă de 23 de ani, se afla la muncă. Bunica, care a rămas cu copilul, spune că geamurile erau închise. Se presupune că micuțul a reușit să urce pe pervaz și a deschis fereastra. Sprijinindu-se de plasă, aceasta cedat greutății lui și băiatul s-a prăbușit în gol.

Era încă viu când l-a preluat ambulanța, dar nu a putut fi salvat. Pe cazul dat a fost inițiat un proces penal în cadrul căruia urmează să se stabilească cum s-a întâmplat totul.

Adulții nu trebuie să lase copiii singuri în cameră atunci când aerisesc încăperea. Și mai bine ar fi să iasă cu ei la plimbare în acest moment. La fel, este indicat să fie utilizat sistemul de deschidere a geamului pe verticală (de sus în jos). Scaunele, mesele sau dulapurile nu trebuie puse la balcon sau lângă fereastră, deoarece copiii pot urca pe ele și pot cădea de la înălțime.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău