Un copil de 3 ani, blocat în interiorul unui automobil. Salvatorii IGSU au intervenit

  • 06 Iunie 18:00
Un copil de 3 ani, blocat în interiorul unui automobil. Salvatorii IGSU au intervenit

Salvatorii din capitală au deblocat un copil care a rămas blocat într-un automobil de pe bulevardul Moscova 14/1 din municipiul Chișinău. Cazul a fost înregistrat în dimineața zilei de astăzi, 6 iunie, către ora 09:59. Potrivit informațiilor anunțate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI, fetița, în vârstă de 3 ani, ar fi fost lăsată dormind singură în interiorul automobilul încuiat de tatăl acesteia, care a plecat pe o perioadă scurtă de timp.

Copilul a fost observat de trecători, care au alertat Serviciul 112. Imediat, la fața locului au intervenit angajații Detașamentului salvatori și pompieri Rîșcani al IGSU, care în mai puțin de 15 minute au deblocat copilul din interiorul mașinii, o fetiță în vârstă de 3 ani.

În urma incidentului fetița nu a avut de suferit. Ulterior aceasta în siguranță a fost predată echipajului de medici pentru examinarea stării de sănătate.

„În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă părinții să nu lase copiii nesupravegheați, îndeosebi în perioada caniculară, când temperaturile pot crește la nivele periculoase în interiorul mașinilor, iar riscul de deshidratare și de șoc termic este extrem de mare. Prin urmare, este vital să nu lăsăm niciodată minorii de unii singuri în vehicule, chiar și pentru perioade scurte de timp”, atenționează IGSU.

De asemenea, salvatorii îndeamnă părinții să fie vigilenți și în alte situații care ar putea prezenta un pericol, cum ar fi în apropierea apei, locurilor aglomerate sau în preajma unor obiecte periculoase, în vederea evitării situațiilor de risc, dar și pentru siguranța și viața copiilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău