Un copil de 12 ani a murit în urma cutremurului din Croația. Alte zeci de persoane au fost rănite

  • 29 Decembrie 2020 16:58
Un copil de 12 ani a murit în urma cutremurului din Croația. Alte zeci de persoane au fost rănite

Au fost momente de spaimă în Croația unde un cutremur cu magnitudine peste 6, cel mai puternic din acest an, a lovit centrul țării. La scurt timp s-a produs și o replică de 4,5 pe Richter. Primarul din Petrina, localitatea în care s-au prăbușit cele mai multe clădiri, a confirmat moartea unui copil și rănirea a cel puțin 20 de persoane, scrie Digi24.ro

Și Associated Press informează, citând radioul croat HRT, că un copil a murit în cutremurul din Petrinja: „O fată a murit și există răniți în interiorul clădirilor prăbușite”.

„Orașul meu a fost distrus complet”, a spus și primarul din Petrinja, Darinko Dumbovic într-o declarație difuzată de HRT TV: „Este ca Hiroshima, jumătate din oraș nu mai există”.

Seismul de magnitudine peste 6 s-a produs la câteva zeci de kilometri de capitala Zagreb, la 10 kilometri adâncime și a provocat prăbușirea mai multor case din Petrina. Mai multe persoane sunt încă prinse sub dărâmături, notează Aljazeera

Sute de soldați au fost trimiși acolo, unde au ajuns și președintele și premierul țării. Afectată serios este și o altă localitate din apropiere, al cărei spital nu mai poate fi folosit din cauza distrugerilor masive.

Imaginile difuzate imediat după seism de televiziunile croate arătau pompieri care încercau să îndepărteze resturile pentru a ajunge la mașina îngropată. Un bărbat și un băiețel au fost în cele din urmă salvați din mașină și transportați la spital.

Seismologul croat Kresimir Kuk a descris cutremurul ca fiind „extrem de puternic”. El i-a avertizat pe oameni să se ferească de clădirile vechi și să se mute în zonele mai noi ale orașului.

În Capitală, oamenii au fugit pe străzi și în parcuri de teamă. Mulți ar fi părăsit Zagrebul, ignorând interdicția de călătorie impusă din cauza focarului de coronavirus.

România apare pe lista statelor unde a ajuns unda de șoc a seismului din Croația

Seismul s-a simțit intens în capitala Zagreb, unde mai multe persoane au fost rănite și unde a afectat sediul Ministerului Apărării, dar și în Serbia, Bosnia Herțegovina, Austria, Germania, Cehia și Slovacia. Și țara noastră apare pe lista statelor, unde a ajuns unda de șoc.

În Slovenia, activitatea unei centrale nucleare a fost suspendată din motive de precauție. Reacții au venit rapid din partea președinților Comisiei Europene și Consiliului European, care s-au declarat pregătiți să ajute Croația.

Seismul de acum vine după un altul de magnitudine produs ieri, dar care nu a făcut victime.

Sursa:Digi24.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău