Un congres al specialiștilor în urologie va avea loc la Chișinău

  • 06 Iunie 2023 17:25
Un congres al specialiștilor în urologie va avea loc la Chișinău

La Chișinău va avea loc Congresul a VIII-lea de urologie, dializă și transplant renal. Evenimentul se va desfășura cu genericul „Noi orizonturi în urologie”, în perioada 7-9 iunie 2023, comunică MOLDPRES.

Congresul al VIII-lea de urologie, dializă și transplant renal este organizat o dată la patru ani și reprezintă cel mai important forum științifico-practic, care va reuni o comunitate de peste 300 de medici specialiști din țară și din străinătate.

Întrunirea va avea loc la sala polivalentă a Complexului Sociocultural Universitar și este organizată de Societatea Urologilor din Republica Moldova sub egida Ministerului Sănătății al Republicii Moldova și în parteneriat cu Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

Inaugurarea forumului științific va avea loc în data de 8 iunie, cu începere de la ora 9:00.La deschidere vor participa: Emil Ceban, rector al USMF „Nicolae Testemițanu”, președinte al Congresului;  Dorin Recean, prim-ministru; Ala Nemerenco, ministru al Sănătății; Tudor Ciuhodaru, prim-vicepreședinte al Comisiei sănătate a Parlamentului European, deputat în Parlamentul European; Graham Paul, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Franceze în Republica Moldova; Camelia Diaconu, secretar general internațional al Uniunii Medicale Balcanice, și Hendrik Van Poppel, președinte al Biroului Politic al Asociației Europene de Urologie din Leuven, Belgia.

În cadrul Congresului vor fi organizate expoziții de publicații științifice, de tehnică medicală și produse farmaceutice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău