Un concept de digitalizare a procesului electoral va fi elaborat la inițiativa CEC

  • 30 Decembrie 2021 17:55
Un concept de digitalizare a procesului electoral va fi elaborat la inițiativa CEC

Comisia Electorală Centrală propune crearea Grupului interinstituțional de lucru pentru elaborarea conceptului și planului de acțiuni privind digitalizarea procesului electoral și pilotarea votului electronic, transmite IPN.

„În scopul digitalizării procesului electoral și oferirii posibilității alegătorilor de a participa la scrutine prin intermediul votului electronic, Comisia Electorală Centrală propune crearea Grupului interinstituțional de lucru pentru elaborarea conceptului și planului de acțiuni privind digitalizarea procesului electoral și pilotarea votului electronic ca metodă alternativă de vot”, se arată într-un comunicat de presă.

Grupul se propune a fi format din reprezentanți ai CEC, Serviciului de Informații și Securitate, Ministerului Justiției și responsabilii de digitalizare în Republica Moldova – viceprim-ministrul pentru digitalizare, Agenția de Guvernare Electronică, Agenția Servicii Publice și Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică, precum și membri ai Coaliției Civice pentru Alegeri Libere și Corecte.

Conform hotărârii aprobate astăzi de CEC, entitățile vizate își vor desemna, în termen de 15 zile, membrii și supleanții și vor informa Comisia în acest sens. În caz de necesitate, grupul poate antrena și reprezentanți ai altor autorități și instituții publice, ai societății civile, experți din partea partenerilor de dezvoltare sau specialiști în domeniu.

După confirmarea componenței nominale, Grupul interinstituțional de lucru va evalua situația actuală, în termen de 45 de zile, apoi va elabora și va prezenta Comisiei conceptul și planul de acțiuni privind digitalizarea procesului electoral și pilotarea votului electronic prin intermediul semnăturii digitale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:6,17 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău