Un conațional și un cetățean ucrainean, prinși cu permise falsificate

  • 07 Decembrie 2022 17:00
Un conațional și un cetățean ucrainean, prinși cu permise falsificate

Un conațional de 42 de ani și un cetățean ucrainean de 34 de ani au fost prinși cu permise de conducere falsificate, la vama Cahul.

Potrivit Poliției de Frontieră, totul s-a întâmplat ieri, 6 decembrie, la vama Cahul.

În primul caz, cercetat este un locuitor din raionul Cahul. Bărbatul s-a prezentat la intrare în R. Moldova, în calitate de pasager al unui microbuz de pe ruta Moscova - Moldova. În urma verificărilor suplimentare, în lucrurile personale polițiștii de frontieră au descoperit un permis de conducere moldovenesc, emis pe numele posesorului, care însă prezenta indici de falsificare. La audieri, moldoveanul a recunoscut că permisul l-ar fi perfectat în Federația Rusă, printr-un intermediar, contra sumei de 200 de dolari.

Într-un alt caz similar, consemnat la ieșire din R. Moldova, a fost documentat un cetățean al Ucrainei, pasager al rutei Chișinău-Sofia.  Bărbatul deținea și cetățenia Israelului. Ca urmare a verificărilor adiționale, asupra călătorului a fost depistată o carte de identitate, care era emisă din numele autorităților ungare, falsificată. Cetățeanul străin a declarat că ar fi obținut actul în anul 2017, în timp ce se afla la muncă în Ungaria.

În rezultat, ambele permise au fost ridicate, urmând a fi supuse expertizei, iar cercetările pe cazuri continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în acte oficiale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău