Un colecționar de piese Lego din Vietnam recreează scene stradale miniaturale

  • 23 Martie 2021 11:28
Un colecționar de piese Lego din Vietnam recreează scene stradale miniaturale

Un colecționar de piese Lego din Vietnam recreează la scară miniaturală scene inspirate din viața de zi cu zi, precum casa copilăriei sale, peisaje stradale, un templu, o sufragerie clasică vietnameză din anii 1990 și o motocicletă Honda Cub, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Într-o încăpere ticsită de cutii, dulapuri și sertare pline de piese Lego, Hoang Dang construiește cu meticulozitate o barcă de pescuit în culori vii - albastru, galben și roșu -, pe care este arborat steagul Vietnamului.

Hoang Dang, care activează în domeniul designului industrial, a avut dintotdeauna o pasiune pentru Lego, însă a început să colecționeze cu seriozitate aceste piese în urmă cu câțiva ani, pe când se afla într-o călătorie de studii la Detroit, uimit de varietatea seturilor disponibile în Statele Unite.

El se inspiră din scene aflate în proximitatea locuinței sale din Vietnam, recreând cu migală casa copilăriei, un templu din cartierul vechi al Hanoi sau o sufragerie din anii 1990 în timpul sărbătoririi Anului Nou Chinezesc, toate în detalii miniaturale complexe și colorate.

''Vreau ca viziunea mea să fie văzută de prieteni din toate colțurile lumii, întrucât comunitatea pasionaților de Lego din Vietnam nu este încă suficient de cunoscută la nivel regional și global'', a spus el.

Hoang se află la jumătatea obiectivului său de a construi 10 creații la scară mare cu care să organizeze o expoziție. Este nevoie de aproximativ cinci luni pentru a finaliza o fațadă alcătuită din 5.000 de piese, a precizat el, deși mare parte din acel timp este petrecut căutând piesele potrivite.

''Deseori petrec o seară întreagă căutând o singură piesă'', a adăugat el.

În ciuda unei colecții de peste două milioane de piese Lego, Hoang se află mereu în căutarea unor elemente noi. Și-a creat astfel ''prieteni Lego'', printre care Khang Huynh, care locuiește în Ho Și Min.

Cei doi s-au cunoscut pe un grup de Facebook dedicat constructorilor și colecționarilor de Lego. Denumirea ''Lego'' este o abreviere a sintagmei ''leg godt'', care, în daneză, înseamnă ''joacă-te frumos''.

''Construcțiile Lego ne ajută să ne realimentăm energia creatoare după ce muncim la proiecte lungi și obositoare'', a spus Hoang.

Celor doi le place să iasă pe străzi și să fotografieze lucrurile care îi inspira, pe care să le recreeze apoi cu ajutorul pieselor Lego. Pentru Khang, acest lucru include scene stradale cu structuri complexe, cum ar fi o motocicletă clasică Honda Cub.

''Mă atrag lucrurile de zi cu zi din preajma mea care îmi sunt foarte familiare'', a spus Khang. ''Construiesc tot ceea ce simt că este adorabil, lucruri care îmi plac'', a adăugat el.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,06 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău