Un clan de traficanți de hașiș, destructurat în sudul Spaniei

  • 26 August 2019 19:10
Un clan de traficanți de hașiș, destructurat în sudul Spaniei

Un clan de traficanți de hașiș cu baza în Andaluzia (sudul Spaniei) a fost dezmembrat, a anunțat luni Garda Civilă, în contextul în care autoritățile și-au intensificat în ultimele luni operațiunile în această regiune, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Acest clan, numit ''Los Ginés'', prenumele unuia dintre cei doi frați care îl conduc, ''a fost complet destructurat'', a explicat un purtător de cuvânt al Gărzii Civile spaniole.

Douăzeci și șase de persoane, în majoritate spanioli, au fost arestate, în timp ce 2,2 tone de hașiș, ambarcațiuni, autovehicule și o dronă au fost capturate.

Cu baza în apropiere de Sevilla, departe de litoralul din sudul Andaluziei unde operează de obicei traficanții, acest clan a reușit să introducă 50 de tone de droguri pe an în Europa.

Arestările au fost efectuate în ultimele zile, a precizat un purtător de cuvânt al Gărzii Civile. Potrivit acestuia, acest clan era unul dintre cele mai importante 12 din Andaluzia și cel mai puternic de pe fluviul Guadalquivir.

Traficanții operează de obicei mai la sud, în Campo de Gibraltar, la câțiva kilometri de coastele Marocului, țara de unde provine hașișul.

Guvernul spaniol a trimis în iulie 2018 forțe suplimentare ale poliției în Campo de Gibraltar pentru a combate mai eficient traficul de hașiș, în condițiile în care traficanții nu mai ezită să-și debarce transporturile în plină zi și să atace direct forțele de ordine.

În perioada iulie 2018 - iulie 2019, 143 de tone de hașiș și 5,4 de cocaină au fost capturate în Campo de Gibraltar, potrivit Ministerului de Interne spaniol. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău