Un ciclon sudic va aduce ninsori și temperaturi scăzute în Republica Moldova

  • 04 Ianuarie 08:12
Un ciclon sudic va aduce ninsori și temperaturi scăzute în Republica Moldova

Rep. Moldova va fi traversată de un ciclon sudic începând de duminica viitoare care va aduce precipitații și lapoviță pe 7 ianuarie în zona de nord, cu transformare în zăpadă în noaptea de 8 ianuarie, transmite Radio Chișinău.

Valorile termice vor coborî noaptea până la minus 17 grade Celsius, a comunicat pentru Radio Chișinău, șeful Direcției prognoze meteo din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca.

„Ne așteptăm ca temperaturile să scadă, fiindcă vom ave o pătrundere de aer polar. Va avea loc și pătrunderea unui ciclon din marea Mediteraneeană. La început ele vor fi sub formă de ploaie, însă treptat vor trece sub formă de lapoviță și ninsoare. Odată cu trecerea ciclonului ne așteptăm să avem și unele intensificări de vânt. Temperaturile pe timp de noapte vor fi într-o tendință de scădere, și dacă la noapte ne așteptăm să fie între -5 și -10 grade Celsius, spre data de 10 vom avea până la -17 grade Celsius, ca mai apoi ușor să crească să avem până la -8 grade Celsius”, a spus Ghenadie Roșca.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:0 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău