Un cetățean străin, căutat de autoritățile germane pentru implicare în traficul de droguri, a fost reținut în Republica Moldova

  • 22 Noiembrie 2022 11:41
Un cetățean străin, căutat de autoritățile germane pentru implicare în traficul de droguri, a fost reținut în Republica Moldova

Un cetățean german, cu mandat de arest european, căutat de autoritățile germane pentru implicare, de circa 13 ani, în traficul de droguri (marijuana și cocaina), a fost reținut în Republica Moldova, anunță poliția.

Străinul a fost localizat ca urmare a cooperării internaționale pe canalele Interpol ale Republicii Moldova și Landului Hessen din Germania, cu implicarea ofițerilor de investigație ai Direcției investigații criminalitate organizată, Direcției analitică a Inspectoratului național de investigații, în comun cu angajații Direcției de cooperare polițienească internațională și procurorii PCCOCS.

În urma măsurilor de investigație, cetățeanul german a fost localizat în capitală, unde împreună cu familia și-a închiriat un apartament.  Acesta se afla pe teritoriul Moldovei de aproximativ patru luni.

Luni, 21 noiembrie, ofițerii de investigație, cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger” au declanșat operațiunea de reținere a cetățeanului german.

După reținerea învinuitului, în unul dintre sectoarele municipiului Chișinău, acesta a fost plasat în izolatorul Direcției de poliție, conform  art.10 alin. (3) din Decizia-cadru privind mandatul european de arestare din 13 iunie 2002.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
-3,37
Cer senin
Umiditate:92 %
Vint:1,03 m/s
Sun
-3
Mon
-2
Tue
-2
Wed
-2
Thu
-2
Arhivă Radio Chișinău