Un cetățean rus care a luptat în Ucraina a primit refuz de intrare în R. Moldova. Acesta dorea să ajungă la Tiraspol

  • 31 Martie 2023 14:20
Un cetățean rus care a luptat în Ucraina a primit refuz de intrare în R. Moldova. Acesta dorea să ajungă la Tiraspol

În ultimele 24 de ore, pentru 24 de cetățeni străini s-a aplicat refuzul de intrare în Republica Moldova, anunță Poliția de Frontieră.

În context, precizăm că măsurile speciale întreprinse la trecerea frontierei de stat, bazându-se pe analiza de risc și a schimbului de informații cu Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova, a permis depistarea în fluxul de pasageri de pe Aeroportul Internațional Chișinău a unui militar rus, având ca destinație finală orașul Tiraspol. Conform informațiilor, cetățeanul rus a participat în războiul pornit de Federația Rusă împotriva Ucrainei, se arată în comunicat.

Urmare a intervievării s-a încurcat în declarații, încercând să inducă în eroare inspectorii Poliției de Frontieră din prima linie. Persoanei în cauză nu i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, fiind întoarsă pe cale aeriană în statul de pornire.

În continuare, Poliția de Frontieră va întreprinde măsurile necesare pentru a nu admite cazuri ce atentează la siguranța și securitatea statului și a cetățenilor Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău