Un cetățean român a decedat în urma atacului de la Nisa

  • 19 Iulie 2016 16:04
Un cetățean român a decedat în urma atacului de la Nisa

Ministerul Afacerilor Externe anunță marți decesul unui cetățean român în urma atacului de la Nisa, membru al familiei dată dispărută anterior, mama și copilul răniți în atentat fiind în continuare internați în spital.

"Ministerul Afacerilor Externe anunță cu profund regret decesul unui cetățean român în urma atacului de la Nisa, membru al familiei dată dispărută anterior. Autoritățile franceze au confirmat decesul. Procedura de identificare a corpului neînsuflețit al victimei de cetățenie română, efectuată de către autoritățile franceze, s-a finalizat în urmă cu puțin timp, cu sprijinul autorităților române", informează MAE, printr-un comunicat de presă remis marți MEDIAFAX.

Copilul și mama sa au fost identificați printre răniți, aflându-se internați în două spitale din Nisa, iar starea lor de sănătate evoluează pozitiv, potrivit sursei citate.

Reprezentantul Consulatului General al României la Marsilia și consulul onorific la Nisa se află alături de familia cetățeanului român decedat, acordând în continuare sprijinul necesar.

De asemenea, reprezentanții ambasadei României la Paris mențin legătura cu celula de criză instituită de autoritățile franceze. "Ministerul Afacerilor Externe adresează sincere condoleanțe familiei îndoliate și va acorda întreaga asistență necesară în continuare", se mai menționează în comunicat.

Marți, pe pagina de Facebook SOS Nisa, a apărut un alt apel privind posibila dispariție a unui alt român, Ștefan Valentin Barbu, în vârstă de 40 de ani.

Pe de altă parte, MAE a precizat marți că, în urma demersurilor făcute de Ambasada de la Paris, a rezultat că alți doi cetățeni români, despre care s-a vehiculat că au dispărut după atentatul de la Nisa, nu se aflau în zona respectivă la momentul producerii atacului și nu figurează în evidența autorităților franceze.

Sursa: mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău