Un cetățean al Rusiei, membru al unei brigăzi de mercenari, a fost oprit la Aeroportul Chișinău. Încerca să intre în Republica Moldova pentru a ajunge în Ucraina

  • 13 Mai 2023 09:11
Un cetățean al Rusiei, membru al unei brigăzi de mercenari, a fost oprit la Aeroportul Chișinău. Încerca să intre în Republica Moldova pentru a ajunge în Ucraina

Un cetățean rus, identificat ca mercenar din cadrul brigăzii internaționale „Пятнашка”, a fost oprit la Aeroportul Chișinău. Acesta voia să intre în Republica Moldova, ca tranzit în drum spre Ucraina.

„În contextul măsurilor întreprinse pe linie de securitate, bazându-se pe analiza de risc și a informațiilor obținute prin schimbul de informații cu Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova, dar și cu partenerii internaționali, a fost posibilă depistarea unui cetățean al Rusiei, identificat ca mercenar din cadrul brigăzii internaționale „Пятнашка”. Străinul a fost depistat în fluxul de pasageri de pe Aeroportul Internațional Chișinău și acesta intenționa să ajungă în Ucraina, tranzit teritoriul țării noastre.

Cetățeanului în cauză nu i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, și după masurile de filtrare instituite a fost întors pe cale aeriană în statul de pornire.

Poliția de Frontieră a Republicii Moldova în cooperare cu autoritățile naționale competente și partenerii internaționali va întreprinde măsurile necesare pentru a nu admite cazuri ce atentează la siguranța și securitatea statului și a cetățenilor Republicii Moldova”, a scris pe Facebook Rosian Vasiloi, șeful Poliției de Frontieră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău