Un britanic înoată de 74 de zile și a doborât un record mondial

  • 14 August 2018 16:43
Un britanic înoată de 74 de zile și a doborât un record mondial

Un înotător a doborât recordul mondial pentru cea mai lungă deplasare înot în cea de-a 74-a zi de când călătorește pe apă în jurul țărmului Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, informează marți Press Association, citat de Agerpres.

Ross Edgley, în vârstă de 32 de ani, nu a mai pus piciorul pe uscat de când a plecat din orașul Margate din comitatul Kent, la 1 iunie, în aventura sa pe apă de 2.000 de mile.

Marți, el a doborât recordul deținut de Benoit Lecomte care a petrecut 73 de zile înotând în Oceanul Atlantic, în 1998, a anunțat echipa britanicului.

Edgley, care se află în prezent în largul Kyle of Lochalsh din vestul Scoției, estimează că a parcurs până acum circa 1.000 de mile.

El înoată între două și șase ore pe zi la schimbarea fluxului, iar în restul timpului se odihnește pe barcă.

Edgley estimează că mai are de înotat 60 de zile pentru a ajunge înapoi la Margate și a încheia astfel această provocare.

"Stabilirea unui nou record este interesantă, însă mai avem mult. Am organizat o mini sărbătoare la micul dejun, însă mai sunt peste 900 de mile așa că încercăm să sărbătorim și în același timp suntem conștienți că mai e mult de parcurs", a spus Edgley.

Noul record pentru "cea mai lungă etapă înot contiguă asistată" va fi verificat de Asociația Mondială de Înot în Ape Libere (World Open Water Swimming Asociation - WOWSA) după ce britanicul va încheia traseul în jurul coastelor Regatului Unit.

Edgley, care provine din orașul Grantham situat în comitatul Lincolnshire, este de mult timp pasionat de exploratorii britanici și a pornit în această aventură deoarece nimeni nu a mai înotat în jurul Regatului Unit, notează Press Association.

Experiența de până acum și-a spus cuvântul asupra corpului său din cauza expunerii prelungite la apă sărată și a costumului de înot, însă britanicul a avut parte și de momente frumoase, unul dintre acestea fiind cel în care o înotătoare a venit în întâmpinarea sa purtând pe cap o prăjitură proaspăt preparată.

Edgley trebuie să mănânce între 10.000 și 15.000 de calorii în fiecare zi. Pe lângă patru-cinci shake-uri cu super-alimente pe zi, el se hrănește cu orice, de la pizza și burgeri până la pește și cartofi, dar și cu fructe. De la începutul aventurii el a mâncat în total 356 de banane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău