Un batalion de ruși nimicit de ucraineni. Din 570 de soldați au supraviețuit 41

  • 06 Noiembrie 2022 12:25
Un batalion de ruși nimicit de ucraineni. Din 570 de soldați au supraviețuit 41

Un batalion de ruși mobilizați recent din regiunea Voronej a fost distrus în urma atacurilor lansate de armata ucraineană în apropierea satului Makiivka, din regiunea estică Lugansk - potrivit unei investigații făcute de "Verstka", publicație independentă din Rusia, scrie RBC, potrivit Rador.

Sute de militari ruși ar fi murit în atacul respectiv. Soldatul rus Aleksei Agafonov, care a rămas în viață după atacurile armatei ucrainene, a precizat că peste 500 de militari din batalionul său au fost uciși.

Potrivit acestuia, comandantul a promis inițial că îi va trimite în apropiere de Svatove, unde ar fi trebuit să se alăture "apărării teritoriale", la 15 kilometri de linia frontului. Cu toate acestea, în noaptea de 1 spre 2 noiembrie, întreg batalionul a fost adus pe linia de contact și i s-a ordonat "să sape (tranșee - n.r.) și să țină linia de apărare".

"Ne-au aruncat și ne-au spus să săpăm, aveam trei lopeți per batalion, nu eram asigurați cu nimic. Am săpat cât am putut, iar dimineața au început bombardamentele - artilerie, lansatoare de rachete Grad, mortiere, drone... Am fost pur și simplu executați.

Ofițerii au fugit imediat ce au început atacurile. În intervalele dintre bombardamente am încercat să săpăm, dar am fost găsiți imediat de drone și pur și simplu am fost împușcați. Din 570 de persoane, întregi au mai rămas 29, iar 12 oameni au fost răniți. Restul - gata (nu mai sunt, n.r.)", a povestit soldatul rus, scrie ziare.com.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău