Un basarabean va participa în premieră la Festivalul internațional de poezie de la Rotterdam

  • 25 Mai 2017 14:12
Un basarabean va participa în premieră la Festivalul internațional de poezie de la Rotterdam

Dumitru Crudu este primul poet moldovean care va participa la Festivalul internațional de poezie de la Rotterdam, la sfârșitul lunii mai.

Dumitru Crudu „va deschide un nou capitol dedicat liricii basarabene în cea mai importantă arhivă virtuală de poezie”, potrivit unui comunicat al Institutului Cultural Român de la Bruxelles, care oferă sprijin pentru participarea poetului la festival, transmite INFOTAG.

„Dumitru Crudu are 50 de ani. El a debutat simultan cu două colecții de poezie în 1994. A scris peste douăzeci de piese de teatru, care au fost montate în scenă sau pe marele ecran în Bulgaria, Camerun, Franța, Germania, Haiti, Italia, Moldova, România și Suedia", se arată în comunicat.

Festivalul internațional de poezie de la Rotterdam se va desfășura în perioada 30 mai - 4 iunie. În cadrul acestuia vor avea loc întâlniri cu scriitori din 20 de tari, vor fi prezentate cele mai bune lucrări poetice contemporane și vor fi vernisate expoziții de pictură.

Ajuns la a 48-a ediție, Festivalul de poezie de la Rotterdam constituie unul dintre cele mai longevive și influente evenimente lirice din lume.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău