Un bărbat reținut, după ce ar fi obținut prin înșelăciune nouă automobile, de peste 3,8 milioane lei

  • 02 Februarie 2023 10:22
Un bărbat reținut, după ce ar fi obținut prin înșelăciune nouă automobile, de peste 3,8 milioane lei

Procurorii PCCOCS, ofițerii INI și DGUP din cadrul Poliției, anunță reținerea unui bărbat de 37 de ani din Chișinău, care în 2021 ar fi obținut prin înșelăciune nouă automobile în valoare de peste 3,8 milioane lei.

Potrivit Procuraturii Generale a R. Moldova acesta s-a dat drept expert al unei organizații internaționale interguvernamentale și, deci, a indus în eroare prin comunicare verbală un proprietar al unei companii de vânzare a automobilelor, sub pretextul inițierii unui acord de parteneriat.

Barbatul a intrat în posesia primului automobil la jumătate de an de la inițierea discuțiilor, iar pe parcurs și cele opt.

Astfel, bănuitul a sustras automobilele prin abuz de încredere de la proprietarul  companiei, în valoare totală de peste 3,8 milioane lei. Ulterior, toate automobilele au fost vândute altor persoane.

Procurorii PCCOCS urmează să cerceteze probele din dosar, în vederea determinării necesității aplicării arestului preventiv în privința bănuitului, timp în care acesta se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău