Un bărbat care a urcat băut în avion și a lovit un polițist de frontieră și-a aflat pedeapsa

  • 30 Ianuarie 11:53
Un bărbat care a urcat băut în avion și a lovit un polițist de frontieră și-a aflat pedeapsa

La 23 ianuarie 2023 a fost pronunțată sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Principal.

Acuzarea de stat a fost susținută de procurorii din cadrul Oficiului reprezentare a învinuirii în instanța de judecată al aceleiași procuraturi.       
 
Potrivit sentinței, un bărbat în vârstă de 45 de ani, a fost recunoscut vinovat, pentru huliganism și aplicarea violenței asupra unei persoane cu funcție de răspundere (art. 287 alin. (1) din Cod penal, și art. 349 alin. (11) din Cod penal), stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 2 ani și 6 luni, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de probă de 3 ani.
 
Potrivit învinuirii înaintate de procurori, inculpatul, la data de 29 august 2022, aproximativ orele 01:50, fiind în stare de ebrietate alcoolică, la bordul unei aeronave ce aparține unei companii aeriene din Republica Moldova, care efectua cursa „Londra-Chișinău”, în prezența pasagerilor și însoțitorilor de bord, a manifestat un comportament neadecvat și a încălcat grosolan ordinea publică, exprimându-se cu cuvinte necenzurate, în privința acestora.
 
Pentru aplanarea conflictului, la bordul aeronavei au venit ofițerii Poliției de Frontieră, însă inculpatul a continuat acțiunile huliganice, opunând rezistență și aplicând violență față de reprezentanții legii, nesubordonându-se cerințelor acestora, iar ca rezultat, i-a cauzat vătămări corporale unui ofițer.
 
Instanța de judecată a aplicat în privința inculpatului măsura preventivă obligarea de a nu părăsi țara, cu menținerea acesteia până la intrarea sentinței în vigoare.
 
Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.
 
Notă:

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:4,12 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
14
Tue
7
Wed
3
Arhivă Radio Chișinău