Un bărbat, arestat după ce mai multe focuri de armă au fost trase asupra ambasadei saudite la Haga

  • 12 Noiembrie 2020 19:55
Un bărbat, arestat după ce mai multe focuri de armă au fost trase asupra ambasadei saudite la Haga

Poliția olandeză a arestat un bărbat joi după ce mai multe focuri de arme au fost trase asupra Ambasadei Arabiei Saudite la Haga într-un incident fără răniți și calificat drept un "atac laș" de către Riad, relatează AFP, citată de Agepres.

Incidentul survine la o zi după un atentat cu explozibil ce a vizat la Jeddah, în Arabia Saudită, o ceremonie dedicată armistițiului din 11 noiembrie 1918, festivitate ce avea loc în prezența unor diplomați occidentali, inclusiv britanic și francez. Atentatul s-a soldat cu doi răniți.

"Bărbatul a fost arestat într-o casă din Zoetermeer (în apropiere de Haga)", a declarat poliția într-un comunicat, adăugând că suspectul se află "în custodia sa și va fi interogat".

Mai multe focuri de arme au fost trase cu puțin timp înainte de ora 06:00 (05:00 GMT) asupra ambasadei saudite la Haga, unde se află și sediul guvernului olandez, fără să fi rănit pe cineva.

Tirurile au lăsat mai multe urme de gloanțe în clădire și au perforat geamurile misiunii diplomatice, potrivit corespondentului AFP la fața locului.

Poliția, care a lansat un apel martorilor la incident, nu a precizat numărul de împușcături.

"O anchetă criminalistică este în curs de desfășurare. Această anchetă vizează amprentele de pe cartușe și calibrul gloanțelor", a indicat Steven van Santen, purtător de cuvânt al poliției.

Ambasada saudită la Haga a declarat, într-un comunicat în arabă și publicat pe Twitter, că niciun membru al personalului său nu a fost rănit în cursul acestui incident, al cărui motiv nu este deocamdată cunoscut.

Guvernul saudit "condamnă acest atac laș și mulțumește autorităților olandeze pentru reacția lor rapidă", a precizat ambasada, adăugând că a lansat un apel la prudență cetățenilor saudiți în Olanda.

Ministerul olandez de Externe a indicat că tratează incidentul cu "foarte multă seriozitate" și este în contact strâns cu autoritățile saudite.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău