Un bărbat a primit o amendă de 3.500 de dolari pentru că a încălcat timp de 8 secunde regulile carantinei

  • 08 Decembrie 2020 09:05
Un bărbat a primit o amendă de 3.500 de dolari pentru că a încălcat timp de 8 secunde regulile carantinei

Un bărbat care a încălcat regulile carantinei, fie și numai pentru opt secunde, s-a trezit cu o amendă uriașă, echivalentă cu 3.500 de dolari. S-a întâmplat în Tawian, unde bărbatul, muncitor imigrant din Filipine, era carantinat într-un hotel din orașul Kaohsiung, preluat de Digi24.ro

El a fost înregistrat de camerele de supraveghere cum iese din camera sa pe coridorul hotelului, pentru o scurtă perioadă de timp, de numai opt secunde. Imediat, personalul l-a raportat la Departamentul Sănătății din oraș, care l-a amendat cu 100.000 de dolari taiwanezi, echivalentul a 3.500 de dolari americani.

Taiwanul, una dintre țările date exemplu pentru modul în care a gestionat primul val al epidemiei, are reguli foarte stricte în ceea ce privește carantina. Oamenii aflați în carantină nu au voie sub nicio formă să iasă din camerele lor nici măcar pentru o secundă, scrie CNN.

În orașul Kaohsiung sunt în total 56 de hoteluri pentru carantină, având o capacitate de 3.000 de camere.

Însă Taiwanul nu a fost nevoit să ia măsuri stricte de lockdown și nici să restricționeze libertățile civile ca în China continentală. În schimb, autoritățile acordă foarte mare atenție vitezei de reacție în cazul apariției unor cazuri sau suspciuni.

Autoritățile din Taiwan au început să-i monitorizeze pe pasagerii care veneau din Wuhan încă din 31 decembrie 2019, când despre virus se știa foarte puțin, iar informațiile circulau mai mult sub formă de zvon. Guvernul de la Taipei a investit, de asemenea, în testări în masă și în monitorizarea foarte atentă și eficientă a persoanelor de contact. 

Insula cu 23 de milioane de oameni are până acum doar 716 cazuri de coronavirus și șapte decese, potrivit datelor  furnizate de Universitatea Johns Hopkins.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău