Un bărbat a fost arestat în Catedrala Saint-Patrick din New York, având asupra lui bidoane cu benzină

  • 18 Aprilie 2019 13:19
Un bărbat a fost arestat în Catedrala Saint-Patrick din New York, având asupra lui bidoane cu benzină

Un bărbat a fost arestat miercuri seara după ce a pătruns în Catedrala Sfântul Patrick din New York având asupra lui două bidoane de benzină și brichete, a anunțat poliția, la câteva zile după incendiul care a cauzat pagube importante Catedralei Notre-Dame din Paris, informează joi AFP, potrivit Agerpres.

Bărbatul arestat a afirmat că a decis să o ia pe scurtătură pe la catedrală după ce mașina sa a suferit o pană de benzină, însă răspunsurile sale erau "incoerente și evazive", a raportat comisarul-adjunct al Departamentului de Poliție din New York (NYPD), John Miller.

"Nu știm care era starea lui psihică, care era motivația lui", a subliniat Miller, în timpul unei conferințe de presă susținută pe treptele catedralei, o structură neo-gotică din centrul cartierului Manhattan.

Bărbatul a fost interpelat de un agent de securitate, care l-a întrebat încotro se îndreaptă și care l-a informat că nu putea intra în catedrală cu aceste obiecte, potrivit poliției. "În acel moment, benzină s-a scurs aparent pe jos în timp ce bărbatul se întorcea", a precizat Miller. Alertați, agenți din cadrul Biroului NYPD de luptă împotriva terorismului l-au prins și l-au arestat după un interogatoriu.

"El povestea că traversa catedrala... că mașina lui a rămas fără benzină. I-am inspectat mașina. Aceasta avea benzină, așa că el a fost arestat", a relatat Miller.

Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, era "cunoscut de serviciile de poliție", care îi analizează antecedentele.

Construcția Catedralei Saint-Patrick s-a încheiat în 1878, extensii fiind adăugate de-a lungul anilor, iar o restaurare majoră a fost finalizată în 2015. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău