Un avocat a fost reținut de CNA și procurorii anticorupție, fiind bănuit că ar fi pretins 30 000 de euro pentru a soluționa un dosar în instanță

  • 08 Noiembrie 2022 16:43
Un avocat a fost reținut de CNA și procurorii anticorupție, fiind bănuit că ar fi pretins 30 000 de euro pentru a soluționa un dosar în instanță

Un avocat a fost reținut, cu puțin timp în urmă, de către ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție, într-un dosar de trafic de influență. Bănuitul ar fi pretins 30 000 de euro de la un condamnat, susținând că îl poate ajuta să scape de pedeapsă, în instanța de apel.

Potrivit materialelor cauzei, avocatul s-ar fi oferit să intervină la magistrații Curții de Apel Bălți cu solicitarea de a casa integral sentința emisă de Judecătoria Drochia, în cazul clientului său, care l-a condamnat la 9 ani și 10 ani de închisoare pentru escrocherie. 

Astfel, sub controlul DGT Nord a CNA și Procuraturii Anticorupție s-a efectuat transmiterea către avocat a unei tranșe de 5000 de euro - acțiune documentată cu mijloace speciale în cadrul cauzei penale. Pentru acumularea probatoriului suplimentar, astăzi au fost efectuate percheziții la domiciliul și în automobilele bănuitului, iar în prezent au loc acțiuni de urmărire penală la biroul acestuia din or. Edineț. 

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală, se arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău