Un avion militar rus a fost aproape de a lovi un avion de pasageri

  • 14 Decembrie 2014 14:32
Un avion militar rus a fost aproape de a lovi un avion de pasageri

Un avion militar rus a fost aproape de o coliziune, în spațiul aerian al Suediei, cu un avion de pasageri care decolase cu puțin timp în urmă de pe un aeroport din Danemarca, transmite Agerpres.

Incidentul a avut loc vineri, la sud de orașul suedez Malmo, la scurt timp după ce avionul de pasageri decolase de pe aeroportul internațional din Copenhaga, a anunțat armata suedeză.
 
''Putem confirma că avionul militar era rus'', a spus Johannes Hellqvist, purtător de cuvânt al armatei suedeze.
 
Acest incident a survenit pe fondul intensificării activității militare ruse fără precedent în zona Mării Baltice. 
 
Pe data de 8 decembrie, avioane F-16 olandeze, care participă la misiunea de asigurare a securității spațiului aerian al statelor baltice, au interceptat avioane militare ruse Su-34 în apropierea spațiului aerian al Lituaniei. Potrivit unui purtător de cuvânt al NATO, în ziua respectivă au fost interceptate peste 30 de avioane militare rusești de diferite categorii (vânătoare, bombardament sau de transport) deasupra Mării Baltice și în largul coastelor Norvegiei.
 
Ministerul Apărării de la Moscova a dezmințit, la începutul zilei de duminică, informația asupra interceptării în spațiul aerian al Suediei a unui avion militar rusesc, care chipurile a fost aproape de o coliziune cu un avion de pasageri ce decolase din Danemarca, informează agenția TASS
Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău