Un at sportiv din Republica Moldova s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

  • 07 Aprilie 10:35
Un at sportiv din  Republica Moldova s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Republica Moldova a mai obținut o cotă de participare la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, anunță Ministerul Educației și Cercetării.

 
Halterofilul Marin Robu a devenit al 10-lea sportiv din țara noastră calificat la Olimpiada de Vară, grație evoluției la Cupa Mondială, ultimul turneu preolimpic.
 
La competiția care se desfășoară în orașul Phuket, Thailanda, Marin Robu a evoluat în categoria de greutate de până la 89 kg, doar la proba smuls, unde s-a clasat pe primul loc cu rezultatul de 165 kg.
 
După ce și-a asigurat cota de participare la JO Paris 2024, încă după prima probă, staff-ul tehnic al lotului național de haltere a decis să-l retragă din concursul probei aruncat, pentru a evita orice risc de accidentare.
 
Marin Robu, în vârstă de 24 de ani, va participa pentru a doua oară la Jocurile Olimpice. Sportivul originar din Nisporeni a mai concurat la Olimpiada de la Tokyo, desfășurată în 2021, unde s-a clasat pe locul 8 în concursul categoriei de greutate de până la 73 de kilograme.
 
La turneul de calificare din Thailanda, Republica Moldova mai este reprezentată de încă doi halterofili. Elena Erighin și Tudor Bratu, vor intra în concurs la începutul săptămânii viitoare.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,17 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău