Un artist din Bristol a realizat o sculptură din gheață care simbolizează vaccinul AstraZeneca-Oxford

  • 07 Februarie 2021 18:30
Un artist din Bristol a realizat o sculptură din gheață care simbolizează vaccinul AstraZeneca-Oxford

Un artist din Bristol a realizat o sculptură din gheață care reproduce nanoparticulele din vaccinul dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 de compania AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford, pentru a marca momentul în care Marea Britanie a depășit pragul de 10 milioane de doze de vaccinuri administrate populației din această țară, informează DPA, potrivit Agerpress.

Sculptura, ce are un diametru de 34 de centimetri, este de 1 milion de ori mai mare decât nanoparticulele din componența acestui vaccin.

Artistul Luke Jerram și colegii lui au lucrat timp de o lună la această sculptură și au folosit aceleași materiale care sunt utilizate la fabricarea eprubetelor din sticlă pentru laboratoarele științifice.

Au fost realizate cinci versiuni în cadrul unei serii limitate de sculpturi, iar încasările obținute din vânzarea lor vor fi donate organizației Medecins Sans Frontieres pentru ajutorarea comunităților afectate de pandemia de COVID-19.

Luke Jerram, care deține un studio în Bristol, a creat și o sculptură a virusului SARS-CoV-2 în luna martie.

După ce a contractat maladia COVID-19 în noiembrie, artistul britanic a decis că următorul lui proiect "ar trebui să se concentreze pe vaccin, care este modalitatea noastră de a ieși din această criză globală, în semn de omagiu adus oamenilor de știință și echipelor medicale care au colaborat în întreaga lume pentru a combate virusul". 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău