Un apropiat al regimului Vladimir Putin, extrădat de Elveția în SUA. Klyushin gestionează securitatea cibernetică a Kremlinului și guvernului rus

  • 19 Decembrie 2021 14:00
Un apropiat al regimului Vladimir Putin, extrădat de Elveția în SUA. Klyushin gestionează securitatea cibernetică a Kremlinului și guvernului rus

Vladislav Klyushin, un cunoscut om de afaceri cu legături la Kremlin, a fost extrădat sâmbătă din Elveția în Statele Unite, a anunțat ministerul elvețian al justiției, o acțiune despre care Moscova a spus imediat că face parte dintr-o vânătoare continuă de ruși a Washingtonului, transmite Reuters.

Polițiști americani l-au însoțit de la Zurich în zborul către Statele Unite, unde îl așteaptă acuzații de tranzacții bursiere cu informații privilegiate, scrie HotNews.ro.

Klyushin a fost arestat în Elveția în luna martie, în urma unei cereri din partea autorităților americane, care au solicitat oficial extrădarea sa în aprilie.

Rusia a spus că este profund dezamăgită de decizia elvețiană și de extrădarea pripită a lui Klyushin.

"Suntem nevoiți să declarăm că avem de-a face cu un alt episod în cadrul vânătorii continue a Washingtonului de cetățeni ruși în țări terțe", a scris duminică agenția de știri TASS, citând un purtător de cuvânt al ambasadei ruse din Elveția.

Serviciile firmei lui Klyushin, folosite de Kremlin și guvernul rus

Klyushin este acuzat de tranzacții de zeci de milioane de dolari pe baza unor informații privilegiate, împreună cu mai mulți complici, a precizat ministerul elvețian.

Omul de afaceri deține M13, o companie rusă care oferă servicii de monitorizare a presei, precum și servicii de securitate cibernetică.

Pe site-ul companiei se precizează că serviciile sale sunt folosite de administrația prezidențială și de guvernul rus.

Recursul lui Klyushin împotriva extrădării a fost respins de tribunalul federal elvețian la 10 decembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău