Un aliniat din Codul serviciilor media audiovizuale a fost declarat neconstituțional

  • 23 Noiembrie 2021 13:20
Un aliniat din Codul serviciilor media audiovizuale a fost declarat neconstituțional

Distribuitorii de servicii media au dreptul să plaseze publicitate în serviciile audiovizuale străine retransmise pe teritoriul Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Curtea Constituțională a declarat neconstituțional aliniatul șapte al articolului 66 din Codul serviciilor media audiovizuale, potrivit căruia distribuitorii de servicii media nu au dreptul să plaseze publicitate sau teleshoping în serviciile media audiovizuale retransmise și vor exclude publicitatea și teleshopingul din serviciile media audiovizuale străine retransmise, scrie sursa citată.

Președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, a argumentat decizia judecătorilor constituționali afirmând că „legislatorul a instituit o obligație absolută fără a lua în calcul măsurile mai puțin intruzive în libertatea de exprimare a distribuitorilor de servicii media și fără a diferenția programele retransmise din statele parte la Convenția Europeană cu privire la Televiziunea Transfrontalieră și din statele care nu sunt parte la convenție”.

Potrivit președintelui Curții Constituționale, „prevederile contestate sunt rigide și stabilesc o măsură generală în privința distribuitorilor de servicii media, legislatorul a istituit o obligație absolută și nu a diferențiat distribuitorii de servicii media”. „Dreptul la libertate de exprimare include și dreptul de retransmitere a programelor străine care includ publicitate sau teleshoping”, a concretizat Manole.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău