Un aliat apropiat al lui Putin afirmă că operațiunea militară din Ucraina se derulează mai lent decât se preconiza

  • 14 Martie 2022 13:13
Un aliat apropiat al lui Putin afirmă că operațiunea militară din Ucraina se derulează mai lent decât se preconiza

Unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui rus, Vladimir Putin, a declarat că operațiunea militară a Rusiei în Ucraina nu a decurs în întregime atât de rapid pe cât se dorea - aceasta fiind cea mai puternică recunoaștere publică de până acum, din partea Moscovei, că lucrurile nu au mers conform planului, transmite REUTERS, citat de Rador.

În afirmații făcute duminică, în timpul unei slujbe religioase oficiate de patriarhul ortodox Kiril, șeful Gărzii Naționale ruse, Viktor Zolotov, a pus progresul mai lent decât cel scontat pe seama a ceea ce a numit forțe ucrainene de extremă dreaptă, care se ascund în spatele civililor - acuzație frecventă a oficialilor din Rusia. Comentariile sale par a fi în contradicție cu o evaluare a ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu, care i-a spus vineri lui Putin că "totul decurge conform planului".

"Aș vrea să spun că da, nu totul merge atât de repede precum ne-am dori", a declarat Zolotov - în trecut responsabil cu securitatea personală a lui Putin - în comentarii publicate pe website-ul Gărzii Naționale. "Dar ne îndreptăm pas cu pas către obiectivul nostru, iar victoria va fi a noastră, iar această icoană va proteja armata rusă și va accelera victoria noastră", a adăugat Zolotov. Statele Unite și aliații europeni ai acestora au calificat invazia lui Putin drept o cucerire de teritorii în stil imperial, care, până acum, a fost executată în mod precar, din cauză că Moscova a subestimat rezistența ucraineană și hotărârea Occidentului de a pedepsi Rusia.

Garda Natională, condusă de Zolotov, este un fel de forță militară internă, ce include jandarmeria și alte forțe. Este subordonată direct lui Putin și contribuie cu trupe în Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău