Un "al doilea val" de afecțiuni ale sănătății mintale cauzat de COVID-19 este iminent, susțin experții

  • 13 Octombrie 2020 12:45
Un

În timp ce întreaga lume încearcă să facă față valurilor inițiale de moarte și tulburări cauzate de pandemia de COVID-19, apar tot mai multe dovezi ale faptului că este posibil ca "al doilea val" legat de creșterea ratei de afecțiuni ale sănătății mintale și de utilizare de substanțe, potrivit unui articol publicat luni în publicația medicală JAMA.

"Un val de distrugere atribuit consecințelor mintale ale COVID-19 este iminent", au scris autorii Dr. Naomi Simon, Dr Glenn Saxe și Dr. Charles Marmar, de la Școala de Medicină Grossman, de la Universitatea New York.

"Este foarte probabil ca magnitudinea acestui al doilea val să copleșească sistemul medical al sănătății mintale care este deja slăbit". Cercetătorii sugerează că acest nou val va aduce noi probleme, cum ar fi decesele prin sinucidere și supradoze, și va avea un efect supradimensionat asupra aceluiași val care a fost afectat și prima dată: persoanele de culoare și cele hispanice, adulții în vârstă, grupurile cu situație economică precară și personalul din sistemul medical.

"Atâta moarte într-un timp atât de scurt este o tragedie internațională la scală istorică", scriu autorii. "Această pierdere interpersonală este suprapusă peste perturbările din societate". În centrul atenției, scriu autorii, trebuie să fie "transformarea tristeții și disconfortului obișnuit în tristețe prelungită și dereglări depresive importante și simptome de tulburare posttraumatică".

Sursa: CNN/RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău