Un act falsificat și un camion cu nereguli, descoperite la trecerea frontierei

  • 05 Ianuarie 14:28
Un act falsificat și un camion cu nereguli, descoperite la trecerea frontierei

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD documentează doi șoferi, unul a prezentat asigurarea auto falsificată, iar al doilea conducea un camion la care era schimbată plăcuța de înmatriculare pentru cap tractor, relatează serviciul de presă al Poliției de Frontieră.

Ambele cazuri au fost înregistrate ieri, 4 ianuarie 2024, pe sensul de intrare în Republica Moldova, relatează sursa citată.

În punctul de trecere a frontierei Giurgiulești – Galați s-a prezentat un cetățean ucrainean de 45 de ani, la volanul unui camion de model DAF, înmatriculat în Ucraina. Bărbatul ar fi angajat în calitate de șofer la o companie de transport de mărfuri în Ucraina. În cadrul verificării documentelor prezentate, dar și a examinării fizice a camionului, polițiștilor de frontieră le-a părut suspect numărul de pe șasiu de pe cap tractor, fiind luată decizia de a extinde cercetările. Ca urmare, a fost constatat că numărul din certificatul de înregistrare pentru cap tractor nu coincidea cu numărul de pe șasiu. Mai mult, cercetările minuțioase au scos la iveală faptul că este aplicată altă plăcuță de înmatriculare. În declarații, șoferul nu a aputut explica cele depistate, din cauză că nu a verificat pachetul de documente când a primit în primire camionul. Până la elucidarea circumstanțelor și luarea unei decizii pe caz, cap tractorul a fost indisponibilizat pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiulești.

În punctul de trecere a frontierei Leova, polițiștii de frontieră au identificat în flux  un bărbat cu dublă cetățenie (MDA/ROU). Acesta conducea un autoturism cu numere de înmatriculare românești. Printre documentele pentru mijlocul de transport a fost și certificatul de asigurare auto, pretins a fi emisă de o companie de asigurare din România. În timpul controlului de specialitate a fost stabilit că asigurarea auto conține indici de falsificare și în baza de date a autorității emitente - lipsește. Conform declarațiilor, bărbatul ar fi fost ajutat de o cunoștință să obțină documentul în cauză, fără a achit ceva bani. Documentul a fost ridicat și cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii unei infracțiuni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău