UMF Iași propune viitorilor studenți o nouă specializare, unică în România. Concursul de admitere va avea loc în luna sepembrie

  • 30 August 11:28
UMF Iași propune viitorilor studenți o nouă specializare, unică în România. Concursul de admitere va avea loc în luna sepembrie

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa” din Iași organizează, în luna septembrie, admitere pentru o nouă specializare de licență – Audiologie și protezare auditivă, în cadrul Facultății de Bioinginerie Medicală.

Este o specializare unică la nivel național, adresată viitorilor profesioniști în domeniul diagnosticării și tratării tulburărilor auditive, de echilibru și conexe, a explicat pentru Agerpres rectorul UMF Iași, Viorel Scripcariu.

Pentru anul universitar 2024-2025, pentru acest program de licență sunt disponibile 30 de locuri cu taxă, la valoarea de 4.500 lei pe an. Programul de licență se desfășoară pe o durată de 3 ani, totalizând 180 de credite ECTS.

Admiterea din septembrie la specializarea Audiologie și protezare auditivă se va face prin concurs pe bază de dosar.

Evaluarea candidaților va ține cont de media notelor obținute la Bacalaureat și media multianuală a anilor de liceu, nota finală fiind calculată ca media aritmetică a celor două.

Condiția minimă pentru înscriere este promovarea Bacalaureatului. Înscrierea candidaților se desfășoară în perioada 5-11 septembrie, afișarea rezultatelor provizorii fiind programată pentru data de 15 septembrie.

Rezultatele finale vor fi afișate, după contestații, pe 17 august, urmând ca, în perioada 18-20 septembrie, să fie făcută confirmarea locului.

Introducerea specializării ‘Audiologie și protezare auditivă’ în oferta educațională a Universității de Medicină și Farmacie ‘Grigore T. Popa’ din Iași marchează un moment important în parcursul nostru academic. Această inițiativă subliniază angajamentul nostru de a oferi programe de studiu relevante și inovatoare, dar răspunde și unei necesități reale din domeniul sănătății publice din România. Prin acest program, contribuim la îmbunătățirea calității vieții pentru un segment al populației. Invităm tinerii care doresc să urmeze o carieră într-un domeniu de avangardă să se alăture acestei specializări„, a spus rectorul UMF Iași, Viorel Scripcariu.

Planul de învățământ este conceput pentru a dezvolta competențele necesare practicii clinice, incluzând discipline axate pe evaluarea audiologică, selectarea și montarea echipamentului auditiv, precum și reabilitarea pacienților cu implanturi cohleare.

Audiologii sunt profesioniști cu rol în diagnosticarea și tratarea persoanelor cu tulburări auditive, de echilibru și conexe (care constituie peste 10% din populație), profesia putând fi exercitată doar de către absolvenții specializării Audiologie și protezare auditivă. Prin acest program de licență ne propunem să dezvoltăm competențele profesionale necesare practicii clinice individuale în domeniul prevenției pierderii auzului, diagnosticului hipoacuziei și reabilitării auditive a persoanelor hipoacuzice. Printre competențele și abilitățile absolvenților se numără: teste audiologice în vederea evaluării nivelului de auz la copii și adulți, screening auditiv la nou-născuți și preșcolari, precum și la persoanele cu risc de hipoacuzie (profesii exercitate în zgomot, tratamente ototoxice, vârstnici), recomandarea protezei auditive adecvate fiecărui pacient și reglajul acesteia, reglajul protezelor implantabile (de exemplu, implant cohlear)„, a explicat decanul Facultății de Bioinginerie Medicală, Anca Galaction.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,24
Nori împrăștiați
Umiditate:88 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
20
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău