Ultimul termen pentru un acord post-Brexit cu UE. Johnson: Dacă nu ne înțelegem până atunci, nu văd un acord de liber schimb între noi

  • 07 Septembrie 2020 10:03
Ultimul termen pentru un acord post-Brexit cu UE. Johnson: Dacă nu ne înțelegem până atunci, nu văd un acord de liber schimb între noi

15 octombrie reprezintă ultimul termen pentru încheierea unui acord între Marea Britanie și Uniunea Europeană, susține premierul britanic Boris Johnson, citat de DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, mijlocul lunii octombrie reprezintă ultimul termen pentru încheierea unui acord post-Brexit cu Uniunea Europeană, potrivit premierului britanic Boris Johnson, care repetă că Regatul Unit nu va face compromisuri cu privire la independența sa, înainte de deschiderea la Londra a celei de-a opta sesiuni de negocieri.

"Intrăm acum în faza finală a negocierilor noastre cu UE", va declara luni șeful guvernului conservator, transmite Reuters.

Marea Britanie a părăsit oficial UE la 31 ianuarie, la aproape patru ani după un referendum important care a marcat sfârșitul a aproape 50 de ani de aderare la Uniunea Europeană. Rămâne însă guvernată de reglementările europene până la sfârșitul anului, în timp ce cele două părți încearcă să încheie un acord de liber schimb.

"UE a fost foarte clară în ceea ce privește calendarul. Și eu. Trebuie să existe un acord cu prietenii noștri europeni din 15 octombrie, astfel încât acesta să intre în vigoare până la sfârșitul anului", subliniază Boris Johnson, potrivit Le Figaro.

"Dacă nu ne vom înțelege până atunci, nu văd un acord de liber schimb între noi. Am avea un acord comercial cu UE la fel ca cel cu Australia", care ar reprezenta "un rezultat bun pentru Regatul Unit", adaugă Boris Johson.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău