Ultimul mesaj pe care Regele Charles i l-a transmis mamei sale, Regina Elisabeta, înainte de înmormântare

  • 19 Septembrie 2022 19:00
Ultimul mesaj pe care Regele Charles i l-a transmis mamei sale, Regina Elisabeta, înainte de înmormântare

Regele Charles al Marii Britanii i-a adus un omagiu mamei sale, Regina Elisabeta, printr-o scurtă scrisoare scrisă de mână, pe care a așezat-o pe sicriu. „Cu iubire și devotament, Charles R”, scria pe bilet, potrivit Reuters.

Acesta a fost plasat în mijlocul unei coroane de flori care, potrivit Palatului Buckingham, a fost făcută din rozmarin, stejar englezesc și mirt, la cererea lui Charles. Mirtul a fost tăiat dintr-o plantă folosită în buchetul de mireasă al Regilei Elisabeta și apoi plantată.

De asemenea, în coroană au fost puse flori culese din grădinile reședințelor regale. Sicriul Reginei Elisabeta a fost adus la Westminster Abbey, unde are loc serviciul funerar. Slujba religioasă va avea loc la ora 17.00, la Capelă, în prezența a peste 800 de persoane, înaintea ceremoniei de înmormântare, la care vor participa membri apropiați ai familiei, transmite digi24.ro.

Atunci, nu vor avea acces fotografi și camere de luat vederi. Bijutierul coroanei va îndepărta Coroana Statului Imperial, globul și sceptrul, care se sprijină deasupra sicriului, și le va așeza pe altar. Sicriul reginei va fi depus în Capela regelui George al VI-lea, o anexă a capelei principale, în care se află tatăl și mama reginei, dar și cenușa surorii sale, prințesa Margaret. Arhiepiscopul de Canterbury va pronunța binecuvântarea, care va fi urmată de imnul „God Save The King”. Sicriul prințului Philip, care se află în prezent în Castelul regal, urmează să fie adus în capelă, lângă cel al reginei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău