Ultimatumul dat de regina Elisabeta a II-a nepoților ei în scandalul de la Casa Regală. De ce a plecat Meghan singură în Canada

  • 12 Ianuarie 2020 21:00
Ultimatumul dat de regina Elisabeta a II-a nepoților ei în scandalul de la Casa Regală. De ce a plecat Meghan singură în Canada

Continuă drama în familia regală a Marii Britanii. Regina Elisabeta a doua le-a dat ieri, 11 ianuarie, un ultimatum de 3 zile prințului Charles și fiilor acestuia, William și Harry, pentru a ajunge la un compromis. S-a ajuns la această situație tensionată după ce prințul Harry a anunțat că el și soția sa vor să fie pe cont propriu și să nu mai participe activ la evenimentele casei regale. Vestea a șocat atât familia regală, cât și pe britanici, care cer acum ca nepotul reginei și soția lui să nu mai primească bani publici. În scandalul regal al momentului intervine și Donald Trump, care își declară susținerea pentru regină.

Prințul Harry și Meghan Markle intenționau să rămână în Marea Britanie doar trei zile, așa că și-au lăsat fiul de numai opt luni în grija bonei, în Canada, acolo unde au petrecut sărbătorile de iarnă. Pentru că anunțul divorțului de familie s-a lăsat cu o criză imensă, Meghan s-a văzut nevoită să se întoarcă singură în Canada, în timp ce prințul Harry, la presiunile bunicii sale, regina, a rămas în Regat ca să găsească o soluție pentru rezolvarea crizei, potrivit Digi24.ro

Donald Trump, președintele SUA: Nu vreau să intru în detalii, dar am un imens respect pentru regină, nu cred că ar trebui să treacă prin asta.

 Britanicii sunt dezamăgiți de modul în care ducii de Sussex au ales să își facă ieșirea din familia regală. Îi deranjează mai ales faptul că au sfidat-o pe regină și au încălcat o rugăminte de-ale sale.

-O mare greșeală, o greșeală imensă. Sunt monarhist, îmi place familia regală deci, cred că femeia îl controlează. Este manipulat de Meghan și asta este trist.

-Sunt o fană a lui Meghan și Harry, să fiu sinceră, dar cred că ar trebui să evalueze mai bine situația. Cred că e cam dur (ce au făcut, n.r.).

Un sondaj de opinie făcut zilele acestea arată că peste jumătate dintre britanici, deși nu sunt deranjați că prințul Harry și Meghan Markle vor o altă viață, cer ca aceștia să nu mai primească bani de la bugetul de stat sau din conturile regale și să le fie retrase titlurile. Cât despre cum ar putea cei doi să își dobândească independența financiară, britanicii nu cred că fețele regale vor fi nevoite să aibă joburi obișnuite.

-Ce, Harry? Șofer de Uber... Va fi probabil președinte de companie, nu-i așa? Poate își va face propria agenție pentru actori și actrițe.

-E un băiat drăguț ... nu poate fi doctor, nu-i așa? Profesor? Ce părere aveți de asta?

-Nu îl văd făcând ceva. Va face muncă de caritate. Asta ar trebui să facă, să reprezinte țara. Nu ar fi trebuit să facă ceea ce a făcut. Cred că este revoltător. Cred că greșește.

Potrivit presei britanice, regina le-a dat ieri, 11 ianuafrie, un ultimatum de 72 de ore, prinților Charles, William și Harry, pentru a veni cu o soluție acceptabilă în ceea ce privește viitorul statut al ducilor de Sussex. Astfel, aceștia urmează să se întâlnească mâine pentru a analiza situația și a lua o decizie finală. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
38,85
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:0,89 m/s
Fri
24
Sat
26
Sun
27
Mon
28
Tue
21

Curs oficial BNM 29 Iulie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.1905 -0.0281
USD 17.9528 -0.0459
RON 4.3072 -0.0059
UAH 0.6682 -0.0013
RUB 0.2444 0.0003
Arhivă Radio Chișinău