Ultima zi de agitație electorală la Hâncești

  • 13 Martie 2020 10:12
Ultima zi de agitație electorală la Hâncești

Comisia Electorală Centrală atenționează că, astăzi, este ultima zi în care este admisă agitația electorală pentru alegerile parlamentare noi în circumscripția electorală uninominală nr.38, municipiul Hâncești, care vor avea loc în această duminică, 15 martie, transmite IPN.

Legislația electorală prevede că acțiunile de agitație electorală sunt interzise în ziua alegerilor și în cea precedentă ei. Nu se permite desfășurarea/reflectarea activităților cu tentă de agitație electorală și nici apariția candidaților în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice. De asemenea, concurenții electorali nu pot efectua virări în sau din contul cu mențiunea „Fond electoral”.

Continuarea agitației electorale în zilele menționate de către mass-media, concurenți electorali și cetățeni constituie contravenție administrativă și se sancționează cu amendă, de la 15 la 30 de unități convenționale, aplicată persoanei fizice, și cu amendă de la 35 la 50 de unități convenționale, aplicată persoanei cu funcție de răspundere sau candidatului electoral.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău