Ultima tragere la sorți la CEC stabilește ordinea prealabilă în buletinele de vot la alegerile parlamentare

  • 24 Ianuarie 2019 18:46
Ultima tragere la sorți la CEC stabilește ordinea prealabilă în buletinele de vot la alegerile parlamentare

Partidul Verde Ecologist va fi cu numărul paisprezece în buletinul de vot la alegerile parlamentare din 24 februarie, conform ordinii prealabile, iar Partidul Liberal, ultimul pe listă, cu numărul cincisprezece. Decizia s-a luat în urma tragerilor la sorți printre partidele care și-au depus joi, 24 ianuarie, dosarul de participare la scrutin.

24 ianuarie a fost ultima zi când au mai putut fi depuse cereri de înregistrare în calitate de concurent electoral, atât în circumscripția națională, cât și în cele uninominale, transmite IPN.

Până acum, Comisia Electorală Centrală a înregistrat nouă concurenți electorali în circumscripția națională și mai are șase dosare în examinare. Termenul de examinare a ultimelor două dosare este de cel mult șapte zile începând cu ziua de astăzi, astfel că până pe 31 ianuarie se va cunoaște lista finală a concurenților, a menționat președintele CEC, Alina Russu.

Conform ordinii prealabile, Partidul Democrat va fi primul pe buletinul de vot, urmat de Blocul electoral ACUM DA PAS și Partidul Comuniștilor, după care, pe locul patru – Partidul Socialiștilor. Pe locul cinci se va regăsi Partidul „Șor”, pe șase – Mișcarea Populară Antimafie, iar pe șapte – Partidul Politic „Partidul Nostru”. Partidul Național Liberal va fi cu numărul opt în buletinul de vot, iar Partidul Politic „Voința Poporului” – cu numărul nouă. Partidul Regiunilor se va regăsi pe poziția a zecea, iar Partidul Politic „Democrația Acasă” – pe a unsprezecea. Mișcarea Profesioniștilor „Speranța-Надежда” va fi cu numărul doisprezece în buletinul de vot și Partidul Politic „Patria” – cu numărul treisprezece.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău