Ultima săptămână a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate

  • 05 Iulie 2021 08:32
Ultima săptămână a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate

Astăzi începe ultima săptămână a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate care se vor desfășura duminică, 11 iulie. Comisia Electorală Centrală a înregistrat în cursă 23 de concurenți, dintre care – două blocuri electorale, 20 de partide și un candidat independent.

În ordinea în care au fost înscriși în buletinele de vot, este vorba despre Partidul Acasă Construim Europa, Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic, Blocul electoral „Renato Usatîi”. Partidul Politic „Șor”, Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Mișcarea Profesioniștilor „Speranța - Надежда”,       Partidul Democrat din Moldova, Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Unității Naționale, Partidul „Democrația Acasă”, Partidul Politic „NOI”, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Alianța pentru Unirea Românilor, Partidul Verde Ecologist, Partidul Legii și Dreptății, Partidul „Puterea Oamenilor”, Partidul Regiunilor din Moldova, Partidul „Patrioții Moldovei”, Partidul Schimbării, Partidul Noua Opțiune Istorică, Partidul Oamenilor Muncii și candidatul idependent, Veaceslav Valico.

În total, sunt 1 791 de candidați la funcția de deputat, dintre care 53,5 la sută sunt bărbați și 46,5 la sută sunt femei. Cei mai mulți, 40 la sută au vârstele cuprinse între 36 și 50 de ani, iar conform profesiilor, cei mai mulți, 15 la sută, sunt juriști.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău