ULTIMA ORĂ! Timofti a început discuțiile pentru desemnarea premierului

  • 30 Iunie 2015 16:37
ULTIMA ORĂ! Timofti a început discuțiile pentru desemnarea premierului

Președintele Nicolae Timofti, poartă discuții în aceste zile cu șefii grupurilor parlamentare în vederea deciderii unei agende de consultări pentru desemnarea unui candidat la funcția de prim-ministru.

Șeful statului a avut marți, 30 iunie, întâlniri separate cu liderul fracțiunii parlamentare a PLDM, Vlad Filat, și cu cel al fracțiunii parlamentare a PD, Marian Lupu. În cadrul discuțiilor s-a convenit să fie grăbite negocierile politice privind crearea unei coaliții proeuropene și identificarea unui candidat pentru funcția de prim-ministru, potrivit unui comunicat al administrației prezidențiale.

Fracțiunea PCRM i-a comunicat președintelui Timofti, prin intermediul liderului său, Violeta Ivanov, disponibilitatea de a participa la consultări cu șeful statului, conform agendei.

Urmează să fie stabilite și întâlniri cu șefii grupurilor parlamentare ai PL și PSRM.

Amintim că fostul premier Chiril Gaburici a demisionat la 12 iunie. După consultările cu fracțiunile, șeful statului urmează să propună un candidat la funcția de prim-ministru, care să prezinte în parlament programul de activitate și lista membrilor guvernului.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău