ULTIMA ORĂ! Joe Biden s-a retras din cursa pentru un nou mandat la Casa Albă

  • 21 Iulie 21:03
ULTIMA ORĂ! Joe Biden s-a retras din cursa pentru un nou mandat la Casa Albă

Președintele american Joe Biden iese din cursa alegerilor prezidențiale ale SUA, spunând, într-o scrisoare publică: „este în cel mai bun interes al partidului și al țării”.

Biden, într-o postare pe X, a declarat că va rămâne în rolul său de președinte și comandant suprem până la încheierea mandatului său în ianuarie 2025 și se va adresa națiunii în această săptămână, scrie Digi24.

„A fost cea mai mare onoare a vieții mele să fiu președintele vostru. Și, deși intenția mea a fost să candidez pentru a fi reales, cred că este în interesul partidului meu și al țării să mă retrag și să mă concentrez exclusiv asupra îndeplinirii atribuțiilor mele de președinte pentru restul mandatului meu”, a scris Biden.

Prin renunțarea la candidatura sa, el deschide calea vicepreședintelui Kamala Harris să candideze în fruntea listei, prima femeie de culoare care face acest lucru în istoria țării. Biden, în vârstă de 81 de ani, nu a menționat-o în anunțâ

Nu este clar dacă alți democrați seniori o vor contesta pe Harris pentru nominalizarea partidului, care a fost văzută ca fiind alegerea multor oficiali ai partidului - sau dacă partidul însuși va alege să deschidă câmpul pentru nominalizări.

Anunțul lui Biden urmează unui val de presiuni publice și private din partea legislatorilor democrați și a oficialilor de partid pentru a părăsi cursa, după prestația sa șocant de slabă într-o dezbatere televizată luna trecută împotriva rivalului republican Donald Trump.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
26,07
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:1,54 m/s
Sat
21
Sun
21
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Arhivă Radio Chișinău