Încă 16 cazuri de infectare cu COVID-19 în R.Moldova

  • 24 Martie 2020 19:31
Încă 16 cazuri de infectare cu COVID-19 în R.Moldova

16 cazuri noi de infecție cu virusul COVID -19 au fost confirmate în Republica Moldova în ultimele 24 de ore, după ce au fost procesate 104 probe. Informația a fost prezentată de către Ministerul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința desfășurată la Centrul Unic de Comandă.

Ea a precizat că din cele 16 cazuri noi confirmate, trei sunt de import din Franța Ucraina și Marea Britanie, restul -13 cazuri sunt cu transmitere locală. Astfel, numărul total al îmbolnăvirilor se ridică la 125.

Ministrul Sănătății a vorbit și despre cei patru lucrători medicali din cadrul Spitalului Clinic Republica, testați pozitiv la virusul COVID-19 într-o instituție privată. Cazurile, potrivit Vioricăi Dumbrăveanu, urmează să fie confirmate și în laboratorul acreditat de OMS din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Ea a precizat că aceste patru cazuri nu sunt reflectate în statistica prezentată astăzi.

Autoritățile din sănătate au anunțat că vor acorda suplimente financiare angajaților medicali care sunt în contact direct și îi tratează pe bolnavii de coronavirus. Viorica Dumbrăveanu a subliniat că mai mulți agenți economici au transferat bani pe un cont deschis de Ministerul Finanțelor. Mijloacele financiare vor fi direcționate pentru motivarea personalului medical, a spus ministrul.
 
După ședința de la Centrul Unic de Comandă, președintele Igor Dodon a informat că polițiștii au întocmit, în total, peste 50 de procese verbale pentru încălcarea regimului de carantină de către persoanele care trebuie să se autoizoleze la domiciliu. Alte 30 de procese verbale vizează agenții economici, a precizat Igor Dodon.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău