ULTIMA ORĂ | Fragmente de dronă, depistate în raionul Vulcănești. Poliția de Frontieră: Nu prezintă pericol pentru comunitate!

  • 11 Februarie 18:52
ULTIMA ORĂ | Fragmente de dronă, depistate în raionul Vulcănești. Poliția de Frontieră: Nu prezintă pericol pentru comunitate!

Poliția de Frontieră a Republicii Moldova a informat că duminică, 11 februarie, în zona frontierei moldo-ucrainene au fost depistate fragmente de dronă de tip „Shahed".

Fragmentele au fost găsite în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești.

„Informațiile au fost comunicate autorităților de competență, iar în regiunea căderii rămășițelor de dronă a fost restricționat accesul”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Sursa citată a menționat că „nu există riscuri sau pericole pentru comunitățile din zonă, iar autoritățile au luat toate măsurile de rigoare pentru menținerea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică”.

Din informațiile autoritățile ucrainene, un atac cu drone a avut loc în noaptea de 9 spre 10 februarie asupra regiunii Izmail, de pe teritoriul Ucrainei, în apropierea de frontiera cu Republica Moldova. Există bănuială că resturile de dronă depistate ar fi una din dronele doborâte de sistemul anti-aerian ucrainean.

„În vederea excluderii dezinformărilor și evitarea panicii în rândul cetățenilor, rugăm să păstrați calmul și să vă informați doar din surse oficiale”, au mai transmis autoritățile.

Amintim că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, Rusia a lansat spre Ucraina peste 31 de drone de atac Shahed, fiind atacate inclusiv porturile ucrainene de pe Dunăre, Ismail și Reni.

Din cauza acestui fapt, forțele aeriene NATO au ridicat două avioane de vânătoare F-16 de pe teritoriul României, pentru a cerceta situația din spațiul aerian românesc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Arhivă Radio Chișinău