ULTIMA ORĂ ! Alte două cazuri de infecție prin Coronavirus de tip nou în R.Moldova

  • 12 Martie 2020 18:03
ULTIMA ORĂ ! Alte două cazuri de infecție prin Coronavirus de tip nou în R.Moldova

Doua cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de către ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu după o ședință la Centrul Unic de Comandă.

Starea de sănătate a pacienților este de gravitate medie. Ambele persoane au revenit din Italia. Astfel, numărul celor infectați se ridică la șase.

Nu doar că se constată faptul că persoanele sunt infectate. Noi aplicăm fișa epidemiologică și de comun cu organele de poliție, determinăm cercul de persoane care au fost în contact cu persoanele vizate și se monitorizează starea de sănătate a acestor persoane, a menționat Viorica Dumbrăveanu.

Totodată, alte opt persoane sunt suspectate la infecția cu COVID-19. Două dintre acestea se află la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, iar alte șase sunt la Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii.

Ministerul de Interne, Pavel Voicu, a informat că în ultimele trei zile se constată o scădere a fluxul de persoane care intră pe teritoriul Rep. Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat.

Este o scădere esențială a cetățenilor noștri care se întorc din Uniunea Europeană, însă, avem o creștere a numărul cetățenilor care se întorc în țara prin punctele de trece a frontierei cu Ucraina. 

Ministrul de interne a mai spus că polițiștii împreună cu medicii din teritoriu se confruntă cu mai multe probleme din cauza unor atitudini iresponsabile. El a vorbit despre două cazuri când persoanele, suspectate la infectare cu coronavirus de tip nou, au fost duse forțat la spital pentru prelevarea probelor.

Peste patru mii de cetățeni sunt în carantină la domiciliu, iar polițiștii  sunt cei care trebuie să supravegheze ca aceștia să respecte acele recomandări ale medicilor, adăugat ministrul de interne.

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău