Alexandr Stoianoglo a fost desemnat procuror general

  • 28 Noiembrie 2019 18:43
Alexandr Stoianoglo a fost desemnat procuror general

Consiliul Superior al Procurorilor a ales candidatura lui Alexandru Stoianoglo pentru funcția de procuror general. Acesta urmează să fie confirmat în funcție de președintele Igor Dodon.

Dacă șeful statului va refuza să-l numească pe Alexandr Stoianoglo, CSP va restitui lista de candidați Ministerului Justiției. Comisa de concurs poate înainta aceleași candidaturi sau altele care au depus deja dosarele, sau poate decide organizarea altui concurs.

Alexandr Stoianoglo a obținut 74,22 de puncte, urmat de Vladislav Gribincea cu 67,45. Pe locurile trei și patru s-au clasat Veaceslav Soltan cu 59,73 de puncte și Oleg Crâșmaru cu 57,84.

Anunțul a fost făcut aseară de președinta CSP, Angela Motuzoc.

„Consiliul Superior al Procurorilor, cu votul membrilor, a hotărât de a-l desemna pe domnul Alexandr Stoianoglo care a acumulat cel mai mare punctaj final, câștigător al concursului public de selectare a candidatului la funcția procuror general; de a propune președintelui Republicii Moldova candidatura domnului Alexandru Stoianoglo pentru a fi numit în funcția de procuror general.”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău