UEFA a găsit soluția referitoare la meciurile rămase din Liga Campionilor și Europa League

  • 17 Iunie 2020 12:55
UEFA a găsit soluția referitoare la meciurile rămase din Liga Campionilor și Europa League

UEFA a ajuns la un consens în ceea ce privește meciurile rămase din Liga Campionilor și Europa League, iar anunțul oficial va veni mâine, 17 iunie, relatează MOLDPRES cu referire la surse electronice.

Surse de încredere au confirmat pentru Reuters planul stabilit de către UEFA și de către cluburile implicate în competiții. Finala nu va mai avea loc la Istanbul, așa cum era stabilit inițial, din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit sursei citate.

Liga Campionilor s-a oprit în faza optimilor de finală, la mijlocul lunii martie, însă patru partide din retur au rămas nedisputate.

Meciurile retur Manchester City - Real Madrid, Bayern - Chelsea, Juventus - Lyon și Barcelona - Napoli se vor disputa pe arenele stabilite ale formațiilor gazdă, în prima parte a lunii august. În sferturile de finală sunt calificate deja Atalanta, RB Leipzig, Paris Saint-Germain și Atletico Madrid.

Ulterior, echipele rămase în competiție vor participa la un turneu Final 8 găzduit de Lisabona. Meciurile din sferturile de finală se vor disputa în patru zile consecutive (12-15 august), semifinalele vor avea loc pe 18 și 19 august, iar finala se va desfășura pe 23 august, în capitala Portugaliei.

Toate partidele se vor desfășura într-o singură manșă, astfel că acest Final 8 va avea posibilitatea să se încheie în doar 11 zile. Meciurile se vor disputa pe cele două mari stadioane din Lisabona - Estadio da Luz, arena celor de la Benfica, și Jose Alvalade, stadionul lui Sporting.

UEFA nu a exclus varianta de a disputa meciurile cu spectatori în tribune, însă totul depinde de evoluția situației sanitare din Portugalia, mai scrie sursa citată. Astfel, Lisabona va găzdui finala Champions League din acest an, în timp ce orașul Istanbul va organiza ultimul act al ediției din 2021.

Un format similar va fi adoptat și în cazul Europa League, care se va relua pe 10 august. Meciurile rămase de disputat din optimi vor avea loc pe stadioane neutre din Germania, iar din sferturi se va trece la un Final 8. Partidele se vor disputa pe stadioanele din Duisburg, Dusseldorf, Gelsenkirchen și Koln. La ședința de mâine a Comitetului Executiv, UEFA va stabili și ce se va întâmpla cu Supercupa Europei. Cel mai probabil, meciul dintre câștigătoarea Ligii Campionilor și campioana din Europa League va avea loc pe 24 septembrie, la Budapesta. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău