UE va lua măsuri pentru a-i sancționa pe autorii atacurilor cibernetice

  • 19 Octombrie 2018 08:26
UE va lua măsuri pentru a-i sancționa pe autorii atacurilor cibernetice

Liderii statelor Uniunii Europene au decis să pună la punct un regim de sancțiuni pentru a combate toate tipurile de atacuri cibernetice, după ce au condamnat încă o dată tentativa de piratare împotriva Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), cu sediul la Haga, informează AFP. Acesta ar putea viza înghețarea activelor deținute în UE de către persoanele și entitățile în cauză și interdicție de călătorie pentru acestea în cele 28 de state membre. Un grup de opt țări - Olanda, Marea Britanie, Lituania, Estonia, Letonia, Danemarca, Finlanda, România - a insistat pentru adoptarea de către UE de măsuri urgente pentru a-i sancționa pe autorii atacurilor cibernetice. Occidentul acuză Moscova de numeroase acte de piratare și de ingerință cibernetică.

Acesta ar putea viza înghețarea activelor deținute în UE de către persoanele și entitățile în cauză și interdicție de călătorie pentru acestea în cele 28 de state membre.

Un grup de opt țări - Olanda, Marea Britanie, Lituania, Estonia, Letonia, Danemarca, Finlanda, România - a insistat pentru adoptarea de către UE de măsuri urgente pentru a-i sancționa pe autorii atacurilor cibernetice. Occidentul acuză Moscova de numeroase acte de piratare și de ingerință cibernetică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău