UE va finanța patru proiecte de infrastructură în care e vizată Republica Moldova

  • 08 Mai 2017 11:56
UE va finanța patru proiecte de infrastructură în care e vizată Republica Moldova

Comisia Europeană (CE) a aprobat finanțarea a patru proiecte de infrastructură incluse în Programul Operațional România – Republica Moldova 2014 – 2020.

Potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene din Romania, proiectul care se referă la îmbunătățirea infrastructurii de comunicații are un buget de 7,8 milioane de euro. Beneficiar este Ministerul Afacerilor Interne din R. Moldova, în timp ce Ministerul Transporturilor și Ministerul de Interne din România sunt parteneri.

Pentru cooperarea regională în prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere România-Moldova urmează să fie alocată suma de 10 milioane de euro. La fel, pentru zona de cooperare transfrontalieră România-Moldova, care prevede îmbunătățirea infrastructurii de operare a Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD), se vor aloca 10 milioane de euro.

Proiectul privind reabilitarea și modernizarea birourilor vamale de frontieră de pe granița România – Moldova, în special a birourilor vamale Albița – Leușeni, Sculeni – Sculeni și Giurgiulești – Giurgiulești, de asemenea prevede o finanțare de 10 milioane de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău