UE trebuie să crească presiunile asupra lui Lukașenko, cere ministrul german de externe

  • 13 August 2020 17:46
UE trebuie să crească presiunile asupra lui Lukașenko, cere ministrul german de externe

Uniunea Europeană va trebui să crească presiunea pe care o exercită asupra președintelui din Belarus, Aleksandr Lukașenko, reprimarea brutală a unor manifestanți pașnici nefiind acceptabilă în Europa de astăzi, a afirmat joi ministrul german de externe, Heiko Maas, transmit Reuters și dpa.

Șeful diplomației germane, care a susținut joi o conferință de presă comună cu omologul său norvegian, Eriksen Soreide, aflat în vizită la Berlin, a asigurat că membrii UE poartă discuții "intensive" cu privire la măsurile ce ar putea fi luate în privința Belarusului, având în vedere inclusiv sancțiuni, în perspectiva apropiatei reuniuni a miniștrilor de externe din bloc.

"Brutalitatea și arestarea de protestatari pașnici și de jurnaliști în Belarus nu sunt acceptabile în Europa secolului XXI", a subliniat Maas.

"De aceea trebuie să creștem presiunea asupra celor aflați la putere acolo", a conchis acesta.

La rândul său, ministrul de externe norvegian a calificat drept excesivă violența asupra manifestanților din Belarus și a făcut apel la statele membre să vină cu un răspuns comun.

Mii de oameni au fost reținuți în urma amplelor manifestații desfășurate în Belarus după alegerile prezidențiale care au avut loc duminică în această țară, numită frecvent ultima dictatură din Europa, amintește dpa.

Președintele Lukașenko, la putere de 26 de ani, este acuzat de fraudarea alegerilor, pe care autoritatea electorală afirmă că le-a câștigat cu 80% din voturi, transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău