UE susține echipa Filarmonicii Naționale prin organizarea unui concert

  • 06 Noiembrie 2020 07:50
UE susține echipa Filarmonicii Naționale prin organizarea unui concert

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova susține echipa Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” prin organizarea unui concert live. Concertul are loc astăzi, 6 noiembrie, cu începere de la ora 18.00 și este prezentat de Orchestra Națională și Ansamblul de acordeoniști „Concertino”, dirijor Mihail Agafița, transmite IPN.

Peter Michalko, ambasador al Uniunii Europene în Republica Moldova susține că Filarmonica Națională este un simbol al Chișinăului și al întregii țări, un loc care întregește armonios imaginea arhitecturală a capitalei și care, totodată, prin evenimentele muzicale pe care le găzduiește, plasează Republica Moldova în circuitul cultural internațional. „Incendiul care a devastat clădirea Filarmonicii nu poate să ne lase indiferenți și îmi exprim speranța că, prin eforturi comune, echipa Filarmonicii va reveni cât mai curând în casa ei. Uniunea Europeană este alături de Filarmonica Națională prin oferirea suportului financiar pentru organizarea acestui concert și sperăm că vom vedea reabilitarea acestui locaș de cultură. Doar împreună suntem mai puternici!” a spus Peter Michalko.

Svetlana Bivol, director general al Filarmonici Naționale „Serghei Lunchevici” își exprimă recunoștința Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova pentru gestul manifestat față de echipa de artiști a Filarmonicii Naționale. „Am constatat cu emoție că multă lume este alături de noi, iar prin artă, în cadrul concertului din 6 noiembrie, ne vom exprima recunoștința. Arta, muzica sunt pilonii care unesc inimi din toate colțurile lumii, indiferent de vârstă, rasă, gen. Împreună, cu adevărat suntem mai puternici!”, declară Svetlana Bivol.

În contextul pandemiei generate de COVID-19, publicul este invitat să urmărească concertul în direct pe platforme online, având prilejul să se delecteze cu piese și melodii excepționale interpretate sub bagheta maestrului Mihail Agafița (adițional, pentru vizitatorii Parcului Catedralei din Chișinău, va fi instalat un ecran pentru difuzare publică lângă Arcul de Triumf). Publicul este așteptat, la întâlnirea virtuală cu muzica și pe paginile de Facebook a Delegației UE în Republica MoldovaUE-Moldova Împreună Mai Puternici și a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, precum și pe platforma Privesc.EU.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
-1
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:2,06 m/s
Sat
4
Sun
8
Mon
6
Tue
2
Wed
1

Curs oficial BNM 22 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.1921 0.0966
USD 17.4521 0.0371
RON 4.3476 0.0194
UAH 0.6167 0.0002
RUB 0.2364 -0.0003
Arhivă Radio Chișinău