UE și Japonia și-au reconfirmat orientarea strategică cu privire la principalele provocări economice și geopolitice

  • 25 Octombrie 2022 15:20
UE și Japonia și-au reconfirmat orientarea strategică cu privire la principalele provocări economice și geopolitice

UE și Japonia și-au reconfirmat astăzi, 25 octombrie, orientarea strategică în ceea ce privește principalele provocări economice și geopolitice, informează un comunicat al Comisiei Europene.

Acest lucru a fost pus în evidență în cadrul celui de-al doilea dialog economic la nivel înalt (HLED), coprezidat de vicepreședintele executiv și comisarul pentru comerț, Valdis Dombrovskis, împreună cu comisarul pentru stabilitate financiară, servicii financiare și uniunea piețelor de capital, Mairead McGuinness, din partea UE, și de ministrul afacerilor externe, Yoshimasa Hayashi, împreună cu ministrul economiei, comerțului și industriei, Yasutoshi Nishimura, din partea Japoniei.

Axată pe aspecte economice și comerciale, agenda a inclus provocările comerciale globale, urmările celei de a 12-a Conferințe ministeriale a Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) și finanțarea durabilă.

În ceea ce privește reforma sistemului de soluționare a litigiilor din cadrul OMC, UE a invitat Japonia să se alăture aranjamentului de arbitraj de apel interimar multipartit (cunoscut sub numele de “MPIA”), un aranjament provizoriu pentru a audia apelurile în cadrul OMC, deschis tuturor membrilor până la încheierea unui acord multilateral privind reforma sistemului, transmite caleaeuropeana.ro.

Participanții au salutat lansarea negocierilor privind includerea unor norme referitoare la fluxurile de date în cadrul Acordului de parteneriat economic UE-Japonia. Prima rundă de negocieri a avut loc la Bruxelles la 24 octombrie, iar următoarea rundă va avea loc la Tokyo în decembrie. Reuniunea a abordat, de asemenea, discuții privind președinția japoneză a G7. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău